Padel i Danmark

Danmark er en ud af mange lande, der har taget padel tennis til sig. Sporten er dog mest udbredt i Spanien og Latinamerika, hvor der strengt talt findes en padelbane på hvert gadehjørne. Selvom vi ikke er lige så privilegerede i Danmark, når det kommer til udvalget af padelbaner, så findes der faktisk rigtig mange fine baner på dansk jord. Skulle du derfor have en uimodståelig lyst til at spille padel tennis, så skal du ikke nødvendigvis tage den lange tur til Spanien, Argentina eller et helt tredje land. 

Danmark rummer omkring 200 padelbaner

Ifølge Dansk Padel Forbund findes der lige nu omkring 200 padelbaner, der er fordelt på Jylland, Fyn og Sjælland. Uanset hvor end du måtte befinde dig i landet, så kan du finde en bane nær dig. De små lokale klubber står for omkring 30 % af banerne, mens de større og mere åbne padelcentre står for de resterende 70 %. Foruden disse findes der en række privatejede baner, der dog ikke indgår i de officielle statistikker. 

De nuværende 200 padelbaner er fordelt på hele 50 lokationer. Mange af disse er at finde i byerne Århus, København, Randers og Herning, men også andre byer kan levere en uforglemmelig padeloplevelse for store og små. 

Til sammenligning var der kun 7 baner i 2012, 8 i 2014 og 20 i 2017. Det er altså inden for de seneste år, at mange nye centre og klubber, og dertilhørende baner, har set dagens lys. Fortsætter udviklingen således, så er det meget sandsynligt, at der vil komme mange hundrede nye baner inden for en kort årrække. Mange af de danske storbyer efterspørger fortsat flere baner, så mon ikke flere klubber og centre vil gøre sit indtog på markedet? Der er f.eks. mangel på padelbaner i Aalborg og omegn. 

Danmarks første padelbane 

Landets første padelbane blev bygget og lanceret for mange år siden efterhånden. Det skete allerede tilbage i 2007, hvor Fredericia fik fornøjelsen af en moderne bane. Der skulle dog gå endnu et par år, før den første rigtige (jf. sportens officielle regler) blev opført. Det skete i København i 2012 – her blev banen bygget i Grøndal MultiCenter, som fortsat lever i bedste velgående. 

Siden den første rigtige padelbane blev bygget, så er der kommet en lang række nye baner til. Mange af disse baner er bygget med inspiration fra Spanien, der er et sandt padelland med en verden af baner. 

Hvem kan benytte sig af de danske padelbaner?

Det afhænger af flere faktorer….

Som udgangspunkt kan alle benytte sig af de – omkring 100 – registrerede baner. I nogle tilfælde vil det dog være nødvendigt at tegne et medlemskab, hvis de lokale padelbaner tilhører en klub. I andre tilfælde kan man blot booke sig ind på en bane, når det passer en. I sidstnævnte tilfælde betaler man typisk xxx kr. for en times spil. Denne udgift bliver (såfremt man spiller double) delt i 4, hvorfor padel tennis rent økonomisk er en sportsgren, hvor alle kan være med. Ofte vil man kunne låne bat og bolde gratis, hvorfor der ikke skal afholdes yderligere udgifter til dette.

- Mere om padel baner i Aalborg
Mere om padel baner i Ballerup
Mere om padel baner i Kolding
Mere om padel baner i København
Mere om padel baner i Odense
Mere om padel baner i Randers
Mere om padel baner i Slagelse
Mere om padel baner i Århus

 

Prøv vores online padelbat rådgiver

Stort set alle padelspillere har på et eller andet tidspunkt stillet sig selv følgende spørgsmål: Hvilket padelbat skal jeg vælge?

Brug 2 minutter på at få vores anbefalinger.